• 27-09-2017 Zuivelnieuws Gouden Awards voor de Hooiberg !

  Tijdens de Cum laude awards voor zuivelprodukten ( een wedstrijd van wie maakt de lekkerste boerderijzuivel van Nederland) hebben we twee gouden Awards gewonnen ! Eentje voor onze Yoghurt en eentje voor onze Boerenroomboter .... Dat is weer een mooie uitslag !  

 • 8-9-2017 Koeiennieuws Bijna Biologisch !

  Vorige week zijn de SKAL controleurs op ons bedrijf geweest voor een definitieve inspectie om te kijken of we aan alle voorschriften voldoen om als Biologisch melkveebedrijf erkent te worden... een beetje spannend wel ! hebben we alles wel goed gedaan ? .....

  En ja hoor de vlag kan uit  ! ! op 14 Oktober 2017 is de melk geproduceerd op De Hooiberg in Bladel van Biologische kwaliteit ! vanaf dan kunt u de verse biologische zuivelprodukten al snel proeven. De Echte Boerenkaas die moet dan natuurlijk nog minimaal 5 weken rijpen voordat u deze kunt proeven. maar geen nood we hebben natuurlijk nog voldoende liggen van voor 15 oktober gemaakt en die is.... je raadt het al: bijna Biologisch !

  Let op ! !

  Om dit heuglijke feit te vieren houden we op zaterdag 14 Oktober een OPEN DAG ! Van 11.00 uur tot 17.00 uur bent u van harte welkom op

  De Hooiberg  Biologische Kaasboerderij

  Bredasebaan 20

  5531 NB Bladel 

 • Koeiennieuws

  Boerderij De Hooiberg ~ Voorjaar 2017

  Geduld is een schone zaak, vooral in de (bio)landbouw. Na de winter-rust moet het bodemleven weer actief gaan worden. Vanaf februari is het bemesten van het grasland van start gegaan. Door de stalmestgift en warmer weer met af en toe een voorjaarsbui begint het kruidige gras en de klaver weer te groeien. Het akkerland is nog niet bewerkt, dit omdat de percelen dit nog niet toe laten. Wel zijn we met de spade gaan kijken naar de stand van het perceel en de bodem. Bodemleven is overvloedig aanwezig waar plantenresten en vaste mest van dieren beschikbaar zijn. Deze organische stoffen zijn ook essentieel voor de bodemstructuur. Plantenwortels, bacteriën en schimmels in losse grond zijn een goede indicatie voor de aanwezigheid van bodemleven. Dit betekend een goede start voor het volgend gewas. Onze koeien gaan vroeg het voorjaar de weide in. Dit zodat ze het gras als het ware zelf uit de grond trekken. Door de koeien ongeveer 3 dagen op een perceel te weiden eten ze als het ware de topjes af. Dat stimuleert de her-groei van het gras. Maar ook hier geld dat structuurschade ontstaat wanneer de koeien te vroeg in natte percelen lopen. Dit jaar gaan wij als de gras groei op gang is gekomen de koeien dag en nacht laten weiden. Dit om het weide gras maximaal te benutten, dit gaan jullie als klanten ook proeven aan onze producten weide gras geeft zachtere melk in zuivel producten. In de ochtend dauw de koeien naar de melkstal te halen, wie wil dat nou niet? Tevens is het goed voor de dieren om veel te bewegen, en zelf het eten op te laten halen. Wist u trouwens dat een kudde koeien de hele dag met de zon mee graast?

  Onze koeien gaan binnenkort voor de eerste maal naar de weide. Een mooi feestje om stil te staan bij het voorjaar. Daarom heten we u op 8 April om 12.00uur van harte welkom in onze stal. We hopen op een mooie dag!

  De Hooiberg-Bredasebaan18-20 5531NB Bladel

  www.hooibergkaas.nl - Facebook boerderij De Hooiberg

 • Yes ! We hebben de Cum Laude Award voor de lekkerste overjarige Echte Boerenkaas gewonnen ! !

  Tijdens de Cum Laude awards hebben we de trofee voor de lekkerste overjarige Echte Boerenkaas gewonnen ! KOM DEZE HEERLIJKE KAAS PROEVEN in onze winkel ! !